انواع بیمه های اموال

انواع بیمه های اموال:

در بازار بیمه انواع بیمه های اموال شامل  بیمه آتش سوزی ، بیمه باربری ، بیمه مهندسی ، بیمه هواپیما و کشتی و بیمه دام و طیور هستند .

  • بیمه آتش سوزی:

این بیمه خسارات مالی ناشی از آتش سوزی ، انفجار و صاعقه به اموال و دارایی ها شامل ساختمان ، تاسیسات ، ماشین آلات ، اثاثیه اداری و … مربوط به واحد های مسکونی ، واحدهای صنعتی ، واحد های غیر صنعتی و انبار ها را پوشش می دهد . در بیمه آتش سوزی می توان خطرات تبعی را نیز تحت پوشش قرار داد .

خطرات تبعی بیمه آتشسوزی عبارتند از :

  • زلزله و آتشفشان: با پرداخت حق بیمه اضافی پوشش زلزله هم به بیمه آتش سوزی اضافه می شود .

  • سیل و طغیان آب رودخانه : با پرداخت حق بیمه اضافی پوشش سیل و طغیان آب رودخانه هم به بیمه آتش سوزی اضافه می شود .

  • طوفان و گردباد: با پرداخت حق بیمه اضافی پوشش طوفان و گردباد هم می تواند   به بیمه آتش سوزی اضافه می شود .

  • شکست شیشه : پوشش شکست شیشه در قبال برخورد اجسام که می تواند با پرداخت حق بیمه اضافی بیمه شود .

  • دزدی با شکست حرز : پوشش سرقت و دزدی لوازم به شرط شکست حرز توسط سارق می باشد که می تواند با پرداخت حق بیمه اضافی بیمه شود و نیاز به بازدید کارشناس معتمد شرکت بیمه در زمان صدور بیمه دارد .

  • هزینه پاکسازی : در زمان بروز حوادث آتش سوزی ضایعات به جا مانده در محل مورد بیمه نیاز به پاکسازی ضایعات دارد که با پرداخت حق بیمه اضافی هزینه های مربوطه میتواند بیمه شود.

  • بیمه مسئولیت در قبال اشخاص ثالث : در صورتیکه در اثر آتش سوزی به اشخاص ثالث و مجاورین محل مورد بیمه خساراتی وارد شود تا سقف میلغ خریداری شده تحت پوشش می باشد .

  • سقوط هواپیما : بیمه پوشش اموال و دارایی ها در برابر خسارات وارده ناشی از سقوط هواپیما و هلیکوپتر .

  • ضایعات ناشی از برف و باران : پوشش بیمه ای در برابر نفوذ آب باران و برف . این پوشش نیاز به بازدید کارشناس شرکت بیمه قبل از صدور بیمه دارد .

  • بیمه باربری :

این بیمه پوشش مالی حوادث وارده به کالا و اموال مورد حمل می باشد و می تواند بنا به نوع حمل وسیله نقلیه شامل حمل و نقل دریایی ، هوایی و زمینی باشد.

انواع پوشش های مورد بیمه بنا به سطح خطرات مورد بیمه در 4 سطح پوشش با شرایط A و B و C و Total Loss می باشد :

  1. پوشش توتال لاس : صرفا” خسارت و تلف کلی کالا و محموله را پوشش می دهد.

  2. کلوز C : شامل خطرات کلی مانند آتش سوزی ، انفجار ، برخورد با کف دریا ، جسم خارجی و شناور ، واژگونی ، غرق شدن ، به گل نشستن  ، فدا کردن اجناس و به دریا انداختن به دلیل سبک سازی کشتی می باشند. این کلوز در 2 سطح  با عدم تحویل کالا و بدون عدم تحویل کالا قابل ارائه می باشد.

  3. کلوز B : علاوه بر پوششهای کلوز c خطراتی همچون زلزله ، صاعقه ، آتشفشان ، ورود آب دریا به کشتی ،کسری کالا ، دزدی ، زنگ زدگی ، آب دیدگی ، روغن زدگی ، قلاب زدگی ،شکست و ریزش و … تحت پوشش هستند.

  4. کلوز A : پوشش All Risk می باشد که تمام خطرات را پوشش می دهد و مشمول فرانشیز نمی باشد.

  • بیمه های مهندسی :

پوشش بیمه ای در پروژه های مهندسی یا پیمانکاری که مشمول تجهیزات و ماشین آلات پیمانکاری نیز می شود. انواع بیمه های مهندسی عبارتند از :

  1. بیمه تمام خطر نصب (A.R.) : مشمول تمام خطرات و پوشش خسارات وارده در دوره نصب ماشین آلات صنعتی و تجهیزات واحدهای صنعتی و تولیدی می باشد.

بیمه تمام خطر نصب علاوه بر خسارات مالی ، می تواند خطرات مالی و جانی وارد به اشخاص ثالث را پوشش دهد.

  • بیمه تمام خطر پیمانکاران (A.R.) : مشمول خسارت مالی پیمانکاران در پروژه های عمرانی و ساختمانی است. پوشش ماشین آلات و تجهیزات ، اموال مجاور و مسئولیت جانی و مالی در قبال اشخاص ثالث نیز می توانند تحت پوشش این بیمه قرار گیرند.

  • (P.M.) : مشمول خسارات وارده به ماشین آلات و تجهیزات پروژه ها و فعالیت های عمرانی مانند بیل مکانیکی ، لودر و… است که همچون بیمه بدنه ، حوادث ، سقوط ، تصادم و … را پوشش می دهد. بلایای طبیعی همچون زلزله و حوادث نیز تحت پوشش این بیمه است.

 معمولا پوشش مورد بیمه مشمول وسائل نقلیه ای است که شماره شهربانی ندارند مگر اینکه صرفا” در محدوده محوطه کارگاهی بیمه شوند.

  • بیمه شکست ماشین آلات (M.B.) : این بیمهمشمول خسارات وارده به تجهیزات و ماشین آلات ناشی از شکست مکانیکی یا الکتریکی می باشد.

  • بیمه تجهیزات الکترونیکی (E.E.) : این بیمهمشمول خسارات وارده به تجهیزات الکترونیکی است و خطرات آتش سوزی ، زلزله و… تحت پوشش می باشد.

  • بیمه فساد کالا در سردخانه : این بیمه  خسارات وارد به کالاهایی از قبیل میوه و… را که در سردخانه هست ، ناشی از حوادثی که باعث خرابی سردخانه می شود را پوشش می دهد.

  • بیمه جامع ماشین آلات و پروژه ها : این بیمه در واقع نوعی بیمه ترکیبی از بیمه های تمام خطر نصب ، پیمانکاران و ماشین آلات است ، که جبران تمام خطرات و خسارات وارد به پروژه ها و ماشین آلات را دارد. علاوه بر خسارت مالی ، تعهدات جانی در قبال اشخاص ثالث هم تحت پوشش می باشد.

  • بیمه تضمین کیفیت ساختمان : شامل خسارات ناشی از نامرغوبی مواد اولیه  و مصالح ساختمانی و اشتباه در طراحی و اجراء در ساخت ساختمانها است که عیوب اساسی و پنهان ساختمان را پوشش می دهد.

  • بیمه ریسکهای تکمیل شده ساختمان: شامل پوشش خسارات وارده به سازه ها بعد از اتمام ساخت و شروع بهره برداری است. علاوه بر حوادث طبیعی ، خطرات مرتبط با فعالیت ساختمانی نیز بیمه می شود.

  • بیمه هواپیما و کشتی :

مشمول بیمه بدنه تجهیزات و ماشین آلات کشتی و هواپیما ، بیمه مسئولیت و بیمه سرنشینان کشتی و هواپیما است. حوادث طبیعی مانند زلزله ، صاعقه و… و نیز علاوه بر حوادث ناشی از تصادم و تصادف جزء پوششهای قابل بیمه می باشد.

  • بیمه دام و طیور :  بیمه دام و طیور پوشش درقبال بیماریها ، امراض طبیعی ، حوادث و بلایای طبیعی و… می باشد.

 

admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

بیمه بدنه و پوششهای آن

جمعه 6 فروردین 1400
بیمه بدنه خودرو ، بیمه ای است که خسارات مالی وارد شده به خودروی بیمه گذاران را پوشش می دهد . ازآنجا که بیمه بدنه همچون بیمه شخص ثالث اجباری نیست ولی برای مالک خودرو بسیار لازم است چرا که در موقع حوادث رانندگی که خود بیمه گزار مقصر باشد و یا سایر اتفاقاتی که باعث ایجاد خسارت به خودرو می شود پوششهای کاملی دارد که جبران کننده خسارت است

نویسنده

نوید رستم نژاد

لورم ايپسوم متن ساختگی با توليد سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافيک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دسترسی های سریع