به دلیل داشتن امنیت و تامین هزینه های درمان در سفرهای خارجی باید بیمه مسافرتی تهیه کنیم.
یکی از مواردی که قبل از سفر باید به آن توجه کرد بروز مشکلات و بیماری و خطرات احتمالی است که برای مدیریت آن با تهیه بیمه مسافرتی تا با خیال راحت از سفرمان لذت ببریم.
بعضی از سفارتخانه ها داشتن بیمه مسافرتی را اجباری کرده اند ولی حتی در صورتیکه اجباری نباشد برای داشتن لحظاتی خوش و بدون دغدغه در سفر بیمه مسافرتی را تهیه کنید.
مدت بیمه نامه مسافری باید به تعداد روزهای سفر باشد همچنین باید مد نظر داشته باشیم که بر اساس آییننامه بیمه مرکزی کشور مدت اقامت نباید بیشتر از 92 روز متوالی باشد.
وقتی بیمه مسافرتی خارج ازکشور را از شرکت های داخلی می خواهیم تهیه کنیم باید مبدأ حرکت حتما ایران باشد برای استفاده از بیمهنامه مسافرتی، حتماً باید به هنگام خروج از کشور مهر خروج از کشور در پاسپورت مسافر درج شود. به همین دلیل مبدأ سفر باید ایران باشد. مسافری که بیمهنامه مسافرت خریداری کرده، نمیتواند برای شروع سفر کشور دیگری را بعنوان مبدأ سفر انتخاب کند
بیمه مسافرتی هر گونه خسارتهای جانی پیش بینی نشده و خسارتهای مالی مربوط به مفقود شدن مدارک شناسایی، مفقودی یا تاخیر بار، بروز مشکلات حقوقی و … که وقوع آنها پس از آغاز سفر باشد را تحت پوشش قرار میدهد..
عواملی که در قیمت بیمه مسافرتی تأثیر دارد موارد زیر می باشد:
سن مسافر : هرچه سن مسافر بیشتر باشد هزینه بیمه مسافرتی بیشتر است
تعداد دفعات خروج از کشور: نرخ بیمه مسافرتی که یک شخص بابت سفر به یک کشور پرداخت میکند با قیمت بیمه مسافرتی شخصی که قصد سفر به چند کشور را دارد، یکی نیست.
مدت سفر : مدت بیمه مسافرتی به مدت زمان سفر مدنظر مسافر بستگی دارد
شرکت کمک رسان
خدمات مربوط به بیمه مسافرتی را شرکتهای کمک رسان به مسافران و بیمه گذاران ارائه میدهند. در واقع شرکتهای بیمهای که در ایران بیمه مسافرتی ارائه میدهند با تعدادی از شرکتهای کمک رسان برای ارائه خدمات بیمهای به مسافران، قرارداد دارند.
پیگیری و پرداخت خسارت در بیمه مسافرتی
اگر خسارت در سفر خارجی حادث شود، بیمه گذار میتواند با شماره گیری عددی که رو بیمه نامهاش درج شده است، با شرکت کمک رسان تماس بگیرد، اطلاعات مورد نیاز را ارئه داده، حادثه را شرح دهد و از خدمات آنها استفاده کند.
اما اگر خدمات خواسته شده جزو مواردی نباشد که شرکت کمک رسان ارائه میدهد، بیمه گذار میتواند هزینه را خودش پرداخت کند و پس از بازگشت به کشور با ارائه مدارک لازم هزینههای انجام شده را (در صورتی که تحت پوشش بیمه نامه باشد) از شرکت بیمه دریافت کند.
مدارک لازم برای گرفتن خسارت پس از بازگشت
- اصل بیمه نامه مسافرتی
- اصل و کپی پاسپورت
- اصل فاکتور یا رسید پرداخت شده
- گزارش کتبی مربوط به هزینههای انجام شده
مدت پوشش بیمه مسافرتی
بر اساس آیین نامه بیمه مرکزی، مسافران و بیمه گذاران در سفرهای کمتر از 92 روز متوالی امکان بهرهمندی از پوششهای بیمه مسافرتی را دارند.
در مورد طرحهای 6 ماهه و یکساله نیز اگر بیمه گذار به تعدادی سفر کمتر از 92 روز متوالی برود، در تمام آنها میتواند از پوششهای بیمه مسافرتی خود استفاده کند.
مدت بیمه نامه مسافرتی نیز از زمان درج مهر خروج در پاسپورت آغاز میشود.